Start Design Producten Sloep Contact

Van Dalen Products | The Netherlands | +31 10 2800 402 |

Start Start

Van Dalen Products is in 1996 opgericht voor het vervaardigen van kleine series, met innovatieve producten waar de mens blij van wordt, onder de naam Van Dalen design.

Naast het ontwerpen van verschillende soorten driewielers en speeltoestellen voor kinderdagverblijven en buiten speeltuinen, startte Van Dalen in 1997 met de productie/herontwikkeling van de eerste serie waterfietsen met aluminium drijvers.


Als gevolg van het in eigen beheer vervaardigen van diverse productgroepen wordt de naam in het jaar 1998 veranderd in Van Dalen Professioneel Speelgoed. Ondertussen breidt Van Dalen het product assortiment verder uit met het ontwerpen en fabriceren van onder andere: unieke kinderwagens in diervorm voor verschillende dierentuinen in Nederland en België.


In 1999 verhuist Van Dalen van De Lier naar Rotterdam. Aan de Schiestraat (in het centrum van Rotterdam) is een grotere loods voor de fabricage en assemblage van waterfietsen, steps en de nieuwste ontwikkeling, de trapauto Bugatti Quatro, welke later resulteert in de grotere Jeep Elektro en Jeep Petrol.


Het jaar erop wordt de bedrijfsnaam nogmaals veranderd in Van Dalen Products, als blijkt dat het woord professioneel te veel verwarring geeft. Om zich beter te kunnen richten op de vraag van recreatieparken en bungalowparken worden de productgroepen driewielers en steps afgestoten en gaat Van Dalen zich nog enkel richten op dierentuinen, recreatieparken en bungalowparken.


Het prototype van de Bugatti Quatro vindt zijn weg in het jaar 2001. Deze trapauto wordt uitvoerig getest en verbeterd. Uiteindelijk bevat hij meerdere innovaties waarna de stuurinrichting, aandrijving en voorwielvering worden geoctrooieerd (octrooi nummer NL 1017745).  Deze mini trapauto is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.


De Tamaran Piraat wordt in het jaar 2002 ontwikkeld. Deze waterfiets, wordt als eerste geplaatst bij Plopsaland in België. In dat zelfde jaar fabriceert Van Dalen een nieuwe rotatiegiet mal voor de productie van de Bugatti Quatro.


Begin 2003 worden de eerste serie Bugatti Quatro´s op de markt geïntroduceerd. Tevens wordt er gewerkt aan het ontwerpen van een grotere versie trapauto, namelijk de Jeep VX12.


In 2004 vindt de eerste editie van de Kiwanis Race Rotterdam plaats. Samen met De Kiwanis Club Rotterdam organiseerd Van Dalen Products dit kinderevenement in het midden van Rotterdam, o.a. Ter promotie van de bijzondere Bugatti trapauto.


Al in 2007 worden er diverse kleine watervoertuigen ontworpen getest. De oorspronkelijk voor Madurodam ontworpen mini boot wordt later gebruikt als prototype voor de Speedy Martina.


2007 is tevens het jaar van het interactieve plein spel, het Square Game. Deze wordt na een ontwikkeling van 2 jaar in December 2007 op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem gepresenteerd.


Ook vond in Juni 2007 voor de 3e keer op rij de Kiwanis Race Rotterdam plaats. Dit was met 300 school kinderen weer een groot succes.

In dit zelfde jaar gaat Van Dalen Products in Juli verhuizen naar de Sydneystraat in Rotterdam.


In november 2008, werd op de Leisure beurs in Ahoy de Jeep Petrol (ontworpen voor AA Events Europe) gepresenteerd, en was het Square Game op de Recreatievakbeurs in Gorinchem nogmaals te zien, waarna het spel ook voor gemeentes en basisscholen te verkrijgen was, via diverse Groothandels.


In 2010 start de ontwikkeling van de kinderwaterfiets Speedy, waarna deze in 2013 in productie gaat.


2014 is het jaar dat Van Dalen zijn innovatie / product ontwikkeling verhuisd heeft naar het RDM Innovation Dock in het havengebied van Rotterdam. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om de Speedy 24V en de Speedy Max uitvoerig te testen; en een jaar later de Darlenys waterfiets te ontwikkelen en de bijzonder grote rotatie-giet-mal in samenwerking met het Techniek College Rotterdam te vervaardigen.


In 2015 is de start gemaakt met de intwikkeling van de 6 persoons waterfiets Darlenys, waarna deze in 2017 is uitgegewerkt en bij de eerste klanten afgelverd.


In 2018 is de opvolger, de Darlenys EV op de Noordzee getest.  Deze elektrische waterfiets heeft een trapondersteuning en is de eerste van Europa en wellicht wel van de wereld.

En sindsdien zijn er reeds vele Darlenys waterfietsen geleverd aan verschillende parken in Nederland en Belgie.  Met in 2019 zelfs naar Portugal en Angola.

Geschiedenis