Start Design Producten Verhuur Contact

Van Dalen Products | The Netherlands | +31 10 2800 402 |

Start Start

Van Dalen Products is de afgelopen 24 jaar gegroeid van een ontwerp bureau tot Europees productie bedrijf.


In 1996 richtte ir. Eric-Jan van Dalen het bedrijf

Van Dalen Design in Delft op. Naast het ontwerpen van verschillende soorten driewielers en speeltoestellen voor kinderdagverblijven en buiten speeltuinen, fabriceert hij al in 1997 de eerste serie waterfietsen met aluminium drijvers.


Als gevolg van het in eigen beheer vervaardigen van diverse productgroepen wordt de naam in het jaar 1998 veranderd in Van Dalen Professioneel Speelgoed. Ondertussen breidt Van Dalen het product assortiment verder uit met het ontwerpen en fabriceren van onder andere: unieke kinderwagens in diervorm voor verschillende dierentuinen in Nederland en Belgie (Giraffe trolleys voor o.a. Diergaarde Blijdorp, was hiervan de eerste klant).


In 1999 verhuist Van Dalen van De Lier naar Rotterdam. Aan de Schiestraat (in het centrum van Rotterdam) is een grotere loods voor de fabricage en assemblage van waterfietsen, steps en de nieuwste ontwikkeling, de trapauto Bugatti Quatro, welke later resulteert in de grotere Jeep Petrol.


Het jaar erop wordt de bedrijfsnaam nogmaals veranderd in Van Dalen Products, als blijkt dat het woord professioneel te veel verwarring geeft, net als 'speelgoed' met de productgroep waterfietsen (ook voor volwassenen). Om zich beter te kunnen richten op de vraag van recreatieparken en bungalowparken worden de productgroepen driewielers en steps afgestoten en gaat Van Dalen zich nog enkel richten op recreatieparken.


Het prototype van de Bugatti Quatro vind zijn weg in het jaar 2001. Deze trapauto word uitvoerig getest en verbeterd. Uiteindelijk bevat hij meerdere innovaties waarna de stuurinrichting, aandrijving en voorwielvering worden geoctrooieerd (octrooi nummer NL 1017745). Deze mini trapauto is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar.


De Tamaran Piraat introduceert zich in het jaar 2002 op de markt. Deze waterfiets, speciaal ontworpen voor recreatieparken, word als eerste geplaatst bij Plopsaland in België. Ook fabriceert Van Dalen een nieuwe rotatiegiet mal voor de productie van de Bugatti Quatro die geschikt is voor kinderen van 3 tot 8 jaar.


Begin 2003 worden de eerste serie Bugatti Quatro´s op de markt geïntroduceerd. Tevens word er gewerkt aan het ontwerpen van een grotere versie trapauto, namelijk de Jeep VX12.

In 2004 vind de eerste editie van de Kiwanis Race Rotterdam plaats. Samen met De Kiwanis Club Rotterdam organiseerd Van Dalen Products dit kinderevenement in het midden van Rotterdam.


Al in 2007 worden er diverse kleine watervoertuigen getest. De Jeep Aqua blijkt in 2007 helaas te innovatief voor veel pretparken.


Het ontwerpen en ontwikkelen van de Jeep VX12 start in 2005. Deze trapauto is geschikt voor kinderen van 5 tot 14 jaar en is bovendien uniek in de markt.

Ook vond in dit jaar de 2e editie van de Kiwanis Race Rotterdam plaats. Dochter bedrijf Audio Alive was mede organisator. Meer dan 300 kinderen deden mee in het Euromast Park in het centrum van Rotterdam.


Dit jaar viert Van Dalen Products haar 10 jarig jubileum. Ook word de lijst van klanten in het jaar 2006 alsmaar groter. Zo zijn Dierenpark Amersfoort, Zilvermeer, Bellewaerde Park en de Kempense Meren aangesloten als klant. Tevens gaat de ontwikkeling en fabricage van het prototype Jeep VX12 en de rotatiemal gewoon door.

Nieuwe ontwikkelingen zijn de Bolderwagen, de Jeep Oxygen en de Safari Baan.


2007 is het jaar van de marktintroductie van het interactieve plein spel, het Square Game. Deze wordt na een ontwikkeling van 2 jaar in December 2007 op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem gepresenteerd.


Ook vind in Juni 2007 voor de 3e keer op rij de Kiwanis Race Rotterdam plaats. Dit was met 300 school kinderen weer een groot succes.

In dit zelfde jaar gaat Van Dalen Products in Juli verhuizen naar de Sydneystraat in Rotterdam.


In november 2008, werd op de Leisure beurs in Ahoy de nieuwste Jeep Petrol in leger groen gepresenteerd.

En in het datzelfde jaar was het Square Game op de Recreatievakbeurs in Gorinchem nogmaals te zien, waarna het spel ook voor gemeentes en basisscholen te verkrijgen zal zijn, via diverse Groothandels.


Voor dochterbedrijf AA Events Europe heeft Van Dalen Products in 2009 de Jeep Electro en de Jeep Petrol ontwikkeld. AA Events Europe organiseert bedrijfuitjes waarbij volwassenen onder andere kunnen racen op de jeep´s.


In 2010 start de ontwikkeling van de kinderwaterfiets Speedy, en heeft Van Dalen Products haar producten range nog verder uitgebreid met de Waterscooter Spoetnik.


In 2013 is het ontwerp de Slowy 5 en Speedy12 in productie gegaan. Tevens is hier de Tour 450 aan toegevoegd.


2014 is het jaar dat Van Dalen zijn innovatie / product ontwikkeling tijdelijk verhuisd heeft naar het RDM Innovation Dock in het havengebied van Rotterdam. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om de Speedy 24V en de Speedy Max uitvoerig te testen; en een jaar later de Darlenys waterfiets te ontwikkelen in samenwerking met het Techniek College Rotterdam.


In 2015 is de start gemaakt met de 6 persoons waterfiets Darlenys, deze is in twee jaar uitontwikkeld.


Geheel 2017 is er gewerkt aan de rotatie-giet mal voor de Darlenys waterfiets.  En sindsdien zijn er reeds vele vernieuwde waterfietsen geleverd aan verschillende parken in Nederland en Belgie.  Met in 2019 zelfs naar Portugal en Angola.

Geschiedenis